Planning & Aanleg

De aanleg van een glasvezelnetwerk vergt een zorgvuldige voorbereiding en goede planning. Hierbij zijn wij afhankelijk van externe factoren, zoals vergunningen, weersomstandigheden, materiaalleveringen, etc. Hierdoor kunnen vertragingen opleveren, maar kunnen ook deeltrajecten sneller worden aangelegd. Onderstaande planning is dus onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen in de planning of aanleg proberen wij tijdig te verwerken. 

Raadpleeg de postcodecheck om de voortgang van jouw adres te volgen.

Planning

DeelgebiedStart WerkzaamhedenStart huisaansluitingen
Gebied 1september 2021november 2021
Gebied 2november 2021april 2022
Gebied 3april 2022mei 2022
Gebied 4mei 2022juli 2022
Gebied 5juli 2022augustus 2022
Gebied 6augustus 2022januari 2023

Gebiedskaart

De aanleg van een glasvezelnetwerk vereist een zorgvuldige planning.

Hieronder worden de verschillende stappen uitgelegd.

Voordat we de huisaansluitingen kunnen aanleggen, moeten de aangemelde woningen eerst worden geschouwd. Dit houdt in dat de aannemer bij u langskomt om te inventariseren waar uw aansluiting moet komen. Zo weet u net als de aannemer precies waar u aan toe bent, zodat de aansluiting verderop in het jaar spoedig kan verlopen. Mocht u onverhoopt niet thuis zijn, dan laten zij een niet-thuis kaart in uw brievenbus achter zodat u een afspraak kunt inplannen.

Stap 1

Schouwen van de woning

Stap 2

Aanleggen en graafwerkzaamheden

Voor het aanleggen van een nieuw glasvezelnetwerk worden vele kilometers geul gegraven. Onze aannemer probeert de eventuele overlast tot het minimum te beperken. Zo wordt de geul na het afronden van de werkzaamheden zo snel mogelijk dichtgemaakt.

De glasvezelbuis wordt vanaf de straat door de tuin, naar de gevel van het pand gebracht. De tuin of oprit blijven nagenoeg intact doordat we, indien noodzakelijk, een ondergrondse boring toepassen.

Stap 3

Aanleg van de glasvezelkabel naar uw woning

Stap 4

Glasvezel blazen

Nadat de glasvezelbuis in een gebied is aangelegd, wordt het lege buizenstelsel voorzien van de glasvezelkabel. 

De aannemer komt langs om de glasvezelkabel, die voor de gevel van het pand ligt, naar binnen te brengen. De monteur plaatst het glasvezelaansluitpunt op de afgesproken plaats in de woning en test de nieuwe glasvezelverbinding.  Mocht u niet thuis zijn zal de aannemer een kaartje bij u in de brievenbus doen met een telefoonnummer om een afspraak te maken.

Stap 5

Installatie van het glasvezelaansluitpunt in de woning

Stap 6

De glasvezelaansluiting is gereed voor gebruik

U ontvangt van ons een brief dat uw glasvezelaansluiting gereed is. Vanaf dat moment kunt u een abonnement afsluiten om diensten af te kunnen nemen bij de provider van uw keuze .