Over SKV

In 1988 werd in Veendam het initiatief genomen om een lokale TV kabelstichting op te richten. De Stichting Kabelnet Veendam, kortweg SKV. Inmiddels heeft SKV een volwaardig en supersnel glasvezelnetwerk in Veendam e.o. voor internet, TV en telefonie. SKV heeft geen winstoogmerk, waardoor SKV tegen goedkope/voordelige tarieven diensten kan leveren op haar eigen netwerk.

SKV blijft zelfstandig
Daar is een belangrijke reden voor. SKV is een stichting zonder winstoogmerk. Hierdoor kan SKV voordelig internet en TV aanbieden aan haar abonnees. Daarnaast steunt en support SKV lokale events en activiteiten in de regio en staat SKV midden in de maatschappij. De kabelstichting is altijd een non-profit organisatie geweest en zal dat blijven.

SKV óók toekomstbestendig
SKV heeft op eigen kracht de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de modernisering van het netwerk. In de hele gemeente Veendam, inclusief de aangrenzende gebieden, ligt inmiddels glasvezel. Met het supersnelle glasvezelnetwerk kan SKV internetpakketten aanbieden tegen scherpe tarieven met snelheden tot 1.000 Mb download én upload!

Voordelen van regionaal, voordelen SKV
Onze lokale monteurs zijn altijd in de buurt en tijdens kantooruren zijn de medewerkers je graag van dienst aan de servicebalie van ons kantoor in Veendam. Hierdoor kunnen wij persoonlijke en snelle service leveren.

Hoe krijg ik glasvezel?

Icoon 5

De schouwer van VIB komt langs voor inventarisatie. Samen met jou wordt bepaald waar de aansluiting in jouw woning komt.

Icoon 6

De aannemer bereidt de aanleg
van glasvezel voor en start met
de graafwerkzaamheden. Vanzelfsprekend met zo min mogelijk overlast.

Icoon 7

De monteur installeert de glasvezel op de afgesproken plek in de woning.

Icoon 8

Maak een keuze tussen de aangesloten providers op het netwerk. Meld je aan en je kunt gebruikmaken van
supersnel en stabiel internet!

SKV legt glasvezel aan in Muntendam. Er is géén enkele verplichting tot het afnemen van diensten, je zit nergens aan vast!
SKV legt de glasvezel gratis aan tot in de woning. Meld je dus snel aan voor een gratis aansluiting!

Wat is glasvezel eigenlijk?

Internet via glasvezel is een krachtige internetverbinding waarbij data via vezels van glas met de snelheid van het licht wordt uitgewisseld. Dit gaat met een knipperende laser, een slimme techniek zodat je met glasvezel supersnel kunt internetten. Vanwege de hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag én van de toekomst. Want alleen glasvezel kan de stijgende datavraag in ons land aan. Dit betrouwbare netwerk hapert geen moment en zorgt ervoor dat al je apparaten snel en stabiel internet hebben. Voor de distributie naar de woningen en bedrijven boden de koper- en kabelverbindingen voldoende capaciteit. Inmiddels zijn grote delen van de leidingen door glasvezel vervangen en rukt glasvezel steeds verder op richting de consument. Intussen zijn we toe aan de laatste fase: het aanleggen van glasvezel tot in de meterkast. Glasvezel is bij uitstek de technologie om de ontwikkelingen bij te houden. Zo blijf je helemaal bij de tijd.

Glasvezel is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat en de werkgelegenheid in Muntendam, ook zorgt het ervoor dat je klaar bent voor alle digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Daarom starten wij omstreeks september 2021 met de aanleg van glasvezel in Muntendam.

Note: SKV legt een open glasvezelnetwerk aan. Dit betekent dat meerdere providers gebruik mogen maken van het netwerk van SKV, de keuze ligt echter bij de (landelijke) providers zelf. Op het netwerk van Muntendam gaan SKV, Freedom Internet, TriNed en Youfone diensten leveren. SKV verwacht op termijn meer providers te kunnen toevoegen op het netwerk.

Aan het woord...